Výroční schůze oddílu sezóna 2023-2024

Pozvánka

Na členskou schůzi oddílu stolního tenisu TJ Spartak Čelákovice, který se koná Ve čtvrtek, 17. 5. od 19,00 v zadním traktu restaurace u Frigosů.

Program:
1. Zpráva za sezónu 2023-2024
2. Hospodaření 23/24, výhled 24/25
3. Výsledky mládeže
4. Nová pravidla sestavování soupisek a pro zapojení mládeže do soutěží dospělých
5. Soutěže, soupisky 24/25 + vedoucí družstev
6. Volba výboru a předsedy oddílu
7. Různé

Účast pouze pro členy oddílu stolního tenisu TJ Spartak Čelákovice.

Krajské přebory U13 v Lánech

Dohráno. V minulé sezóně jsme poprvé asi po 30 letech přivezli z Krajských přeborů první medaile. Minulý rok to bylo v nejmladší kategorii U11. Letos jsme povýšili o kategorii výše a z Krajských přeborů U13 v Lánech si vezeme 2x bronzové🤟👏🥉! Ve čtyřhře chlapců si Tonda Jansa a Jirka Janoušek bronz 🤟👏🥉vyválčili po dvou velmi těžkých zápasech a až v semifinále dostali tak trochu nařezáno od pozdějších vítězů Vincenta Špinara ze Zomky Nymburk a Jakuba Šulka z TSM Kladno. Ve smíšené čtyřhře došlo k týmovému souboji ve čtvrtfinále a tak po pětisetové bitvě do semifinále mohl postoupit jen jeden náš pár Monika Jankovská a Jirka Janoušek. Bronzová medaile pro Monču a Jiříka🤟👏🥉!

Na medaile v jednotlivcích to dnes ještě bylo daleko. Jiřík sice ve skupině neprohrál ani jeden zápas, ale pak prohrál hned v prvním kole. Celkově pak obsadil 11-16 místo. Víktorka sice se štěstím postoupila, ale pak také hned padla. Celkově pak Viki skončila na 9, místě. Tonda ani Monča v základních skupinách nevyhrálli ani jeden zápas, ale pak v útěše už všechno vyhráli. Monče a Todovi to tak stačilo na celkové 17 místo.

Medailové žně v Odolce!

Dohráno. Letošní 3. díl okresních BTM v Odolené Vodě jsme zvládli na jedničku s hvězdičkou. Kategorii U15 ovládl zápas od zápasu lepšící se Nicolas Ulman. Zlato si Nicolas vybojoval naprosto zasloušeně🥇👏. Kategorii U13 vyhrál teprve devítiletý Jirka Janoušek. Jiřík prohrál pouze v základní skupině, ale pak se rozjel ke svělému výkonu a už nenašel přemožitele🥇👏. V kategorii U11 se Monika Jankovská zastavila ve svém tažení turnajem až ve finále. Pro Monču druhé místo zatím v letošním seriálu největší úspěch🥈👏. Ostatní nám taky udělali radost. V U11 nabírají cenné zkušenosti, ale i další výhry Fufla (Tom Kukla) na 4. místě, Puplík (Ellí Kupková) na 6. místě a Kulíšek (Lucka Kuklová) na 8. místě. V U13 doplachtil na 9. místě Tonda Jansa a Viktorka Dušková na celkovém 13. místě. V U15 Maruška Grulová obsadila 9. místo.

Zítra se do Lán vydáváme změřit své pinčesové síly na krajské přebory Středočeského kraje věkové kategorie U13. Držte Monče, Viktorce, Tondovi a Jiříkovi palce!

Poslední zápas “E” v sezóně!

Dohráno. Poslední zápas “E” v sezóně 23-24 u nás doma v sokolovně. Výhra 1️⃣5️⃣:3️⃣ proti TTC Říčany “G”. Včera se naše mladé pušky Nicolas Ulman, Dan Šup, Tonda Jansa a nejmladší Jiřík Janoušek ukázali jako skuteční bojovníci. V sezóně, která pro ně byla premiérou mezi dospělými, se každým dalším zápasem zlepšovali a v závěru všem ukázali, že jsou na dospělý pinčes připraveni. Jen tak dál borci!

Body: Šup – 4.5, Janoušek – 4, Ulman – 4, Jansa – 2.5

Omladina na turnaji v Nymburce a Praze

Dohráno. Dnes malé Déjà vu. Opět loupeživá výprava do Prahy na Grand Prix RACKETSPORT.cz a opět loupežník Monča přiváží zlatou z kategorie U11 dívek! Tentokrát si i Maruška v U15 vybojovala pár vítězství, takže velká spokojenost.

A aby toho pro dnešek nebylo málo, tak jsme vypravili druhou výpravu na okresní turnaj do Nymburka. Tři mušketýři Fufla, Kulíšek a Puplík (vlastními jmény Tomáš Kukla, Lucka Kuklová a Ella Kupková) si dnes do Nymburka zajeli pro první turnajové zkušenosti mimo domácí sokolovnu a hned z toho bylo 3. místo pro Fuflu (Tomáše) a 3. místo pro Puplíka (Ellí). Ellí to sice nedostala za své pinčesové umění, ale za umění hodně rychle skákat přes švihadlo, ale na to se historie neptá. Bronzová je bronzová! Gratulujeme!

BTM ČR U13 v Hustopečích

Dohráno. Další BTM ČR U13 tentokrát v Hustopeči je minulostí. Dominik Vedral a Jirka Janoušek si do Hustopeče pro medaile ve výkonnostní skupině B nejeli, ale další cenné zkušenosti z velkých turnajů jsou pro kluky momentálně důležitější než medaile. Jiřík se učí nevzdávat se, ikdyž hraje proti starším a silnějším. Domča zas pomalu ale jistě dohání turnajové manko po téměř ročním výpadku. Jiřík dnes nevzdal ani jediný blónek a bravůrně ovládl svoji skupinu bez jediné prohry a ztroskotal až v osmifinále na pálce Jana Hermana z KST FOSFA LVA. Domča si ze třech zápasů ve skupině nepřipsal ani jedno vítězství, ale poslední zápas už naznačil, že se mu mířidla začínají srovnávat.

Příští víkend se opět, pro zlepšení nálady, vypravíme loupit do naší oblíbené Prahy na tamní Grand Prix😁

Spartak loupí v Praze!

Dohráno. Dnes se naše skromná pinčesová družina ve složení Dominik Vedral, Monika Jankovská a Maruška Grulová vydala do sousedního pinčesového království pražského na další turnaj ze seriálu Grand Prix Racketsport.cz. Souboje za zelenými stoly se dnes sváděly ve věkových kategoriích U11 a U15. Domča se rval jako správný Spartak ve věkové kategorii o hlavu větších, Maruška si vybojovala prvních pár vítězství při své turnajové prémiéře a Monča si domů přivezla trofej nejcennější. V kategorii U11 dvouhry dívek byla prostě nejlepší! Gratulujeme! Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Tvrdý a poctivý trénink se občas i vyplácí🤟😎 Zítra se na stejném místě pokusíme v kategorii U13 uloupit nějaký ten další cenný kov. Bude to těžké. Držte palce!

Dohráno. Loupeživá výprava do království pražského akt druhý. Dnes se na další díl seriálu turnajů Grand Prix Racketsport.cz do Prahy vypravila z Čelákovic o poznání početnější skupina. Monika Jankovská, Viktorka Dušková, Jirka Janoušek a Dominik Vedral se ve věkové kategorii U13 jako velcí válečníci rvali o každý míček s vidinou dalšího drahoceného kovu. Jiřík to měl, jako náš jediný zástupce v kategorii “A”, přetěžké. Ve skupině sice vítězství neurval, ale pak už v útěše válel a připsal si konečné 18. místo. Víktorka si po měsící boje se streptokokem přijela hlavně zahrát a tak postup ze základní skupiny a konečné 16. místo v kategorii “B” je docela pozitivní výsledek. Monča po včerejším zlatu doplachtila na 9. místo. No a Domča? Domča měl pálku proklatě vysoko a nikdo si na něj nepřišel🤟🏆🥇👏. Uloupené zlato mu patří po právu! Gratulujeme! Praha je pro Spartak země zaslíbená😉

BTM ČR U13 v Hostinném

Dohráno. V sobotu 10.2. jsme se vypravili do Hostinného na další republikový BTM ČR U13. Krásné město, krásné počasí a skvělí pořadatelé z místního oddílu TJ Tatran Hostinné. Jediná pozitiva sobotního turnaje. Jiřík, Tonda ani Monča se bohužel nepotkali s ideální formou a náladou a tak kromě Jiříka všichni skončili už v základní skupině. Jiřík prohál hned v prvním kole playoff. Nedá se nic dělat, na tréninku budeme muset přidat!

Družstvo “E” vítězí!

Dohráno. Mladé pušky Spartaku si přípisují další cenné vítězství! Na začátku sezóny 23/24 jsme sestavili družstvo “E” z našich mladých začínajících bojovníků. Cílem bylo získat co nejvíce herních zkušeností proti dospělým. S výhrami se příliš nepočítalo. Jediný Nicolas už nějaké zkušenosti měl z minulých sezón, ale pro Máru, Dana, Tondu, Domču a hlavně pro Jiříka to měla být opravdová zkouška ohněm. Světe div se a “E” se na začátku druhé poloviny sezóny drží na krásném 3. místě průběžné tabulky a kluci si připisují čím dál tím víc vyhraných zápasů. Včera si Nicolas Ulman, Tonda Jansa a Jiřík Janoušek (záda jim kryl duchem mladý tatínek Jirka Ulman) poradili se Sokolem Mratín B, kdy první bod soupeř zaznamenal až za stavu 7:0. Nicolas neprohrál ani jeden zápas. Tonda jen Jeden. A Jiřík si tradičně připsal jedno vítězství a jednu prohru. V plánu jich měl víc, ale bohužel hned v druhém zápase, při pokusu zachránit prohraný balónek, zakopl a po děsivém placáku už nemohl dál pokračovat. Kluci jsou prostě bojovníci a soupeřům nic nedají zadarmo!

Body: Ulman N. – 4.5, Ulman J. – 3.5, Jansa – 3.5, Janoušek – 1.5